Pidato Basa Sunda

TEMA              : PENDIDIKAN

Asalammualaikum wr wb.

Ibu guru nu ku sim kuring dipihormat

Para kanca sadaya anu sami-sami ku sim kuring dipihormat

Sateuacanna hayu urang panjatkeun puji sareng sukur ka Gusti Allah SWT nu atos seeur masihan nikmat ka urang sadaya, salah sahijina nikmat sehat nu ahirna urang tiasa kempel di tempat ieu nu insyaallah dirahmati-Na. Amiin

Teu hilap solawat sarta salam hayu urang limpah curahkeun ka nabi jungjungan urang Muhammad SAW, ka kaluargina, ka sahabat-sahabatna, sareng mugi-mugi ka urang sadaya salaku umatna nu osok taat kana ajarana amin..

Tipayun sim kuring ngahaturkeun nuhun ka ibu guru anu parantos masihan waktos ka sim kuring kanggo ngalaksanakeun biantara anu ngabantun tema Pendidikan.

Hadirin nu ku sim kuring dipihormat,

Pendidikan osok dikaitkeun sareng diajar di sakola, nu sabenerna pendidikan dikawitan di lingkungan kaluarga. Orang Tua urang utamina Ibu timimiti bayi atos masihan pendidikan ka urang janten urang tiasa nyarios, mapah, jeung nu sanesna.

Ti kaluarga, pendidikan dikawitan, orang tua urang meuni sabar ngadidik jeung ngabimbing urang. Dugi ka usia sakola orang tua urang teu leupas tanggungjawabana ngadidik urang di imah.

Hadirin nu ku sim kuring dipihormat

Salian di imah, pendidikan bisa dilakukeun di luar imah nyaeta sakola. Sakola nyaeta tempat diajar kanggo ngagali elmu pengetahuan saseeur-seeurna kanggo bekel urang isukan, tempat kanggo ngagantungkeun cita-cita jeung harepan.

Sakola anu sae nyaeta sakola nu tiasa nganterkeun siswana kaarah cita-cita nu diharepkeun jeung ngahasilkeun siswa anu berprestasi. Sadaya eta tiasa kajantenan lamun didukung ku guru-guru jeung sarana prasaran nu memadai.

Hadirin nu ku sim kuring dipihormat,

Atos sabahara kali urang atos ngaperingati Hari Pendidikan Nasional, tapi teu aya nu tiasa dicandak tina hikmah eta peringatan. Ngan sabates serimonial hungkul, janten nilai-nilai luhur nu aya dina eta peringatan leungit teu aya maknana.

Terakhir, mugi-mugi peringatan Hari Pendidikan Nasional ieu ngandung makna sarta sanes kagiatan seremonial wungkul jeung tiasa ngagunggah urang akan pentingna pendidikan dina kahirupan, baik pendidikan di imah atau pendidikan di sakola. Aminn..

Hadirin nu ku sim kuring dipihormat,                                                                                                                                            rupina sakitu nu tiasa ka pihatur mudah-mudahan aya manfaatna kanggo nambihan pangaweuruh urang sadaya amin.                                                                                                                   Hapunten nu kasuhun wabilahi taufik wal hidayah wasalam mualaikum waraoh matullohiwabarakatuh

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s